Lilly testar sina ben





lite mörk tyvärr

dagen kläder!





Coolaste tröjan i stan!













så snygg :-)













jag städade igår.....det gjorde inte Lilly

Ett år äldre!, ett år klokare?

det va ganska längesen jag skrev, men vi har haft ganska jobbig vecka bakom oss..
alla har varit sjuka här utom jag.
natten till min födelsedag hade elsa 39 graders feber och när alla va här så va hon hängig men hängde med bra ändå, sen natten mot tisdagen så kom hon ner efter att hon sovit till 00,30 och sa att hon mådde lite dåligt, hon va helt röhet, så vi tog tempen som visade 40,1 och hon va helt röd, så vi va snälla och gav henne kallt vatten(mycket dumt) eftre några minuter kom det iskalla vattnet upp för magen va ju betydligt varmare än vattnet så elsa fick hoppa i duschen och jag fick stå och skura golvet kl 1 på natten, men som tur va sov lilly genom allt detta.
resten av veckan har de haft feber och hostat och snorrat alla här, utom jag :-)

Elsa blev i allafall bättre och på fredagen så åkte elsa till emma och jocke och sov där och hade mysigt.
 Vi hade Ove, Pär och Oscar här och spelade tv-spel och hade trevligt.
Emma och Elsa skulle åkt till leklandet på lördagen men de bestämmde sig för att åka pulka, men det va ju snöstorm ute så elsa va ute i 10minuter sen ville hon in, så hon fick bada i deras stora badkar istället (vilket inte gjorde henne missnöjd :-)

 
Efter vi hämtat elsa drog vi och handla snabbt lite mys på willys, men elsa blev lite för exalterad och hoppa med sin kundvagn och slog i munnen så hon bett ett stort hack i munnen, det va riktigt hemskt faktiskt....
Vi körde i racer fart hem till melodifestivalen där båda barnen digga järnet, vi tyckte väl alla (utom pelle) att emd va bäst, en bra danslåt elsa digga och lärde sig melodin väldigt fort ,lilly klappa händerna och pelle tyckte det va skit.
Han heja på "i got you" vet inte vad de hette men den va inge bra, men en typisk pelle låt :-)

På måndagen va allt som vanligt igen Elsa åkte till dagis Lilly röjde på hemma , Elsa blev skitarg när jag hämta henne :-)
men på kvällen sen sov hon hela natten från 21 till 9,30 i sin säng, sen kom hon och väckte mig och Lilly :-)
Vid kl 11 kom Dan och strax där efter kom farmor och hämta Elsa och nu är de i säfsen och åker pulka, skidor och röjer så Elsa är borta tis-torsdag och när jag prata med henne i telefon igår ville hon säga hej då hela tiden för hon hade inte tid att prata hon och vilma la ju pärlplattor, det är bra tyst och tomt när hon inte är hemma, men hon har otroligt roligt och det är huvudsaken.

Lilly hade också en bra dag igår hon somna som vanligt vid 22 och sen sov hon hela natten, inget vakna och ville ha nappen, hon är verkligen inte beroende av den som Elsa va och det är så skönt..
Men hon sov till kl 8 så det va ju jätte bra även om jag gärna hade sovit längre, för Oscar , Emmelie och Dan va kvar här till kl 2 så för våran del blev det lite sent :-) men det va kul.

Jag bakade super goda semlor igår också,choklad semlor med chokladfluff grädde emllan, super goda och Pelle och de fick med mandelmass jag prova nutella och det blev skit gott :-)

Idag ska vi och se på en liten söt bebis Emilia, ska bli kul att få se de där goa kinderna på riktigt och håret är jag nyfiken på :-) hooppas bara att Lilly är nöjd och Emilia inte är ledsen :-) men det ska bli kul.....

Nej nu ska här bytas blöja och leka lite ;-)






man får ofta hjälp med saker man inte visste man behöde hjälp med som sortera skivor!








Om man måste sitta i gåstol och når saker dåligt gör man så här :-)






En helt vanlig morgon hos oss :-)







Så här ser det ut hela tiden ett par händer som kommer upp....







Sen kommer det ett väldigt glatt ansikte :-)







Om badbaljan är borta, får man ta vad som finns i detta fall en fotpall :-)


bilden jag lovat!







hon hittades i duschen sugandes på duschmunstycket och eftresom elsa hade badat innan så var det ganska blött... väldigt mysigt :-)......NOT

hej mitt vinterland!!

Gud så fint det är ute!!
jag vill ut och åka pulka, skidor, promenad, vad som helst, jag vill ut!!!
men lilly har inte vaknat för dagen än så jag får vänta.....

Först innan jag berättar om vad som har hänt här de senaste dagarna, vill jag gratulera Angela och Daniel som fick en jätte söt liten tjej i natt/morse...hon var otroligt fin (jag har fått en bild)  :-)

Nu är busen uppe och käkar välling :-)

vi har varit ute och röjt i snön nu de senaste dagarna lilly och elsa har åkt pulka och när lilly har sett ut som hon ska somna väldigt obekvämt har hon fått gått och sovit och jag och lsa har röjt vidare :-)
igår gunga vi och kasta snö i vattnet och gick på pulka promenad.

Lilly har nu under de senaste dagarna lärt sig att sätta sig när mna kryper (eller ålar jag vet inte vad mna ska kalla hennes still)
och när farmor passa henne igår så reste hon sig upp själv mot lekkorgen och vinka :-) (stolt mamma)
sen har hon lärt sig när vi säger "klappa händerna" klappar hon som bara den och vinka kan hon också (ibland)
hon har också lärt sig att klättra på benen gå gåstolen när hon sitter i den för att kunna nå saker som är lite längre bort, det är ju verkligen inte bra.

vi har övat med henne att ta steg, hon sitter hos pelle så ska hon ta ett steg till mig och hon reser sig upp jätte bra och får balans, men just att ta ett steg är väldigt svårt, hon vill så gärna hon står och skkar i hela  kroppen för att hon vill så gärna...och ibland lyckas hon med ett steg/fall men för det mesta blir det ett fall framåt :-)
men hon är duktig som försöker.

jag och pelle har även dragit slutsattsen att hon (lilly) kommer bli en vilding, hon drar redan i alla sladdar, öppnar lådor, vill gärna peta i kontakuttagen......
igår när jag satte henne på golvet vid tvn och gick in i köket för at göra välling, så dröjde det en halvminut så va hon i köket och drog vidare in till toan och jag ska visa en bild på vad hon gjorde där :-)

idag ska jag och dan och nästan alla mina syskon på nöjes!!! med förfest på hifi, det ska bli såååå kul, fast det hade varit roligare om pelle velat följa med men det ville han inte, så jag tog dan istället (en eriksson iallafall)
jag återkommer imorogn med mer info från kvällen :-)

ja eftersom datorn är cp så blir det inga bilder just nu återkommer senare...

veckorna i bilder



kryp lilly (kolla fingret hahaha)









äta själv är inte fel!







Lilly och pappa trixar










lilly och elsa idag







första pulkaturen :-)

tröött och sliten!

jaha då har det gått två veckor sen jag skrev nåt sen, ja jag vet jag är lite seg men med all rätt...
ja vad har hänt dessa veckor då....ja vi har varit på öppna förskolan två gånger, en dag med lilly och elsa och en dag med bara lilly och det verka somde var lika nöjda båda två.
vi har träffat daniel och angela eller i allafall jag och lilly, båda barnen har varit hos frisören och blivit klippta och de blev väldigt snygga.

Lilly kryper som bara den eller kryper drar sig framåt :-) och i torsdags när vi träffades massa mammor och barn så upptäckte jag när vi var där att lilly fått sin första tand :-)
och nu är hon snuvig och hostar och vi trodde hon hade fått öroninflamation igen men det hade hon inte, elsa har oxå varit lite snuvig men det har gått över, men hostan sitter i.

i lördags så var vi och gratta anders som hade kalas och det var väldigt trevligt och roligt att prata med alla kompisar eller ja nästan alla, mike va som vanligt fullast och otrevligast så nästa gång jag ser han ska jag allt berätta vad jag tycker om honom..elsa fick nya kompisar också, lena och carl-gustav blev hennes nya bästa kompisar :-)

nej nu är det dags för mat :-)

RSS 2.0